Eğitim

Tokat Fatih İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören doğuştan iki kolu olmayan ilkokul 1`inci sınıf öğrencisi Nisanur Yiğit, karnesini Tokat Valisi Mustafa Taşkesen`in elinden aldı.

Tokat Fatih İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören  doğuştan iki kolu olmayan ilkokul 1`inci sınıf öğrencisi Nisanur Yiğit, karnesini Tokat Valisi Mustafa Taşkesen`in elinden aldı.
26-01-2013 10:26

Tokat Fatih İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören  doğuştan iki kolu olmayan ilkokul 1`inci sınıf öğrencisi Nisanur Yiğit, karnesini Tokat Valisi Mustafa Taşkesen`in elinden aldı. 

 

Tokat`ta Betül- Abdulvahap Taşkesen çiftinin 2 çocuğundan biri olan 6 yaşındaki Nisanur, geçen eylül ayında ilkokula başladı. İki kolu doğuştan olmayan Nisanur için okulu Fatih İlköğretim Okulu`ndaki sınıfında özel masa hazırlandı. Okul çantasını taşıyamadığı için annesi Betül Yiğit ile birlikte okula giden Nisanur, bugün karne heyacanı yaşadı. Tokat Valisi Mustafa Taşkesen de karne dağıtım töreni için Nisanur`un okulunu seçti. Burada Nisanur`un sınıfına geçen Vali Taşkesen, öğrenciler tarafından alkışlarla karşılandı. Öğrencilere sırasıyla karnelerini veren Vali Taşkesen, iki kolu doğuştan olmayan Nisanur`u da azminden dolayı tebrik etti. Nisanur`un azmini Türkiye`ye göstermek için bu okulu seçtiğini söyleyen Vali Taşkesen, ``Nisanur`un notları çok iyi. Bu zamana kadar verdiğim karnelerin en iyisi. Üçüncü sınıfa giden benim de bir oğlum var ama Nisanur ondan daha düzgün yazıyor`` dedi.

 

Küçük Nisanur ise yarıyıl tatilinde bol bol oynamak istediğini söyledi. Baba Abdulvahap Yiğit ise ``Valimizin, öğretmenlerimizin desteğiyle Nisanur`u bir yerlere getirmeye çalışacağız`` dedi. Anne Betül Yiğit de çok mutlu olduğunu söyleyerek, ``Ben bu günleri göreceğimi hiç sanmıyordum. İlk önce Nisanur kolsuz olunca çok üzülmüştük ama şu anda çok gururluyum, mutluyum`` diye konuştu. Nisanur`un karnesindeki başarı ise dikkat çekiciydi.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER